Nieuws overzicht

Hout is in veel opzichten dé speler in onze weg naar een duurzame en circulaire economie. Maar hoe krijgt circulariteit en het gebruik van hout specifiek, een prominente plek in het inkoopproces? Wat is de definitie van duurzaam geproduceerd hout en hoe controleer je hierop? Waar zit jouw invloed als inkoper, contractmanager, beleidsmaker of projectleider? Hoe ga je om met lokaal hout, hergebruikt hout en de internationale herkomst van hout?

houtvademecum

Centrum hout presenteert met trots het nieuwe Houtvademecum.
Het Houtvademecum is geactualiseerd, verbeterd en fors uitgebreid. Van abachi tot zebrano: ruim 250 houtsoorten staan op een rij.

FSC Impacttool

FSC Nederland introduceert de EY FSC-impactcalculator: bereken zelf wat de kosten zijn die je uitspaart als je kiest voor hout uit duurzaam beheerde bossen.  Deze calculator maakt inzichtelijk dat juist door duurzaam hout te kopen je actief meehelpt klimaatverandering te verminderen én biodiversiteit te behouden.

De NBvT onderstreepte onlangs het belang van hout en houten producten in de bouw, tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.Op 6 december organiseerde de vaste Kamercommissie voor Binnenland

Kees Oskam Doe maar duurzaam RTL-Z

- FSC Nederland legt uit waarom dat zo is in programma ‘Doe maar duurzaam’  van RTL Z -

‘Kies voor hout, red het woud’: door meer duurzaam hout in te kopen en te gebruiken werk je actief mee aan het stoppen van ontbossing. Het kopen van hout met een keurmerk laat boseigenaren en politici zien dat het bos ook een belangrijke economische waarde heeft.

Zeven nieuwe partijen ondertekenen Green Deal GWW 2.0

Gisteren, maandag  27 november 2017  hebben zeven nieuwe partijen een handtekening gezet onder de Green Deal Duurzaam GWW 2.0. Daarmee is groep van ondersteuners, uitdragers en uitvoerenden van deze deal een stap verder in het bereiken van de doelstelling: Duurzaamheid is in 2020 een integraal onderdeel van alle spoor- grond- water- en wegenbouwprojecten.

duurzaam hout naar 83%

Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw is door de Koninklijke Vereniging van houtondernemingen (VVNH) en  vele andere bedrijven en organisaties hard gewerkt om het marktaandeel aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout op de Nederlandse markt te vergroten.

Green Deal Duurzaam GWW

Per 9 september 2017 is de houthandel, vertegenwoordigd in de Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) gevestigd te Almere, als partner toegetreden tot Duurzaam GWW. Dit is gemeld door de stuurgroep Duurzaam GWW. In november zal deze partnerschap middels een officiële bijeenkomst worden bekrachtigd.

Circulaire Brug

Dat hout uitstekend past in de circulaire economie bewijst ook het initiatief van Gemeente Westervoort in samenwerking met architectenbureau Arc2 en Meerdink bruggen te Winterswijk.

FSC campagne

FSC Nederland wijst opdrachtgevers op (missen van) kansen
FSC Nederland is een nationale campagne gestart waarin zij een oproep doet aan alle beleidsmakers, projectontwikkelaars, architecten, adviseurs, aannemers en consumenten van Nederland: kies voor hout en red daarmee het woud.

Pagina's