Wicherson

hardhoutspecialist sinds 1854

Zagen
Houthandel Wicherson is een van de laatste overgebleven hardhoutzagerijen van Nederland.
Vooral de houtsoorten Bilinga en Teak wordt in onze zagerij naar de specificaties van de klant gezaagd. De gezaagde specificaties zijn voor de (water)bouw, bruggen, tuininrichting en buitenmeubilair.
Wicherson zaagt ook in loon. Dat wil zeggen dat als een klant een partij hout te zagen heeft, Wicherson dit graag doet. Houten stammen tot een doorsnee van 2,5 meter en een lengte van 14,50 meter kunnen verwerkt worden.

Schaven
Bijna alle houtbewerkingen zijn mogelijk bij Houthandel Wicherson. Schaven, Schuren, Boren, Vingerlassen, Afkorten, Monteren, etc, etc.
Houthandel Wicherson heeft hiervoor een groot aantal moderne houtbewerkingsmachines staan. Hiermee kunnen halffabricaten maar ook kant-en-klare producten gemaakt worden. Precies zoals de klant het wil. In onze schaverij zijn vakmensen aan de slag die hun hand niet omdraaien voor ook de moeilijkste bewerkingen.

Spuiten
In onze spuiterij kunnen we de producten van een verflaag/coating voorzien. Er wordt gewerkt met watergedragen verven zonder oplosmiddelen.

Drogen
In sommige gevallen moet hout gedroogd worden. Vooral hout dat binnenshuis gebruikt gaat worden moet gedroogd worden. Hout voor meubels en parketvloeren zijn hiervan voorbeelden.Voor het drogen van het hout is veel kennis nodig. Houthandel Wicherson beschikt over deze kennis. De droogkamers van Wicherson worden verwarmd met het afvalhout uit de bewerkingsafdelingen. De electriciteit komt van de eigen zonnepanelen. Het drogen kan zo energie zuinig en CO2 arm gebeuren.

Website
www.wicherson.nl